viden redder liv
viden redder liv

Nyt: Scan medicinpakken med mobilen

Publiceret: 07.06.2022

 

Nu kan du scanne stregkoden på din medicinpakke - og få din indlægsseddel direkte på mobilen.  

 

Gå på Medicin.dk-indlægssedler på din mobil - og klik på stregkode-ikonet ved søgefeltet. Værsgo og scan din medicinpakke! 

 

 

Stregkodescanner 

 

Hvad kan scannes?
Scanneren kan scanne traditionelle stregkoder (barcodes) og de nye firkantede koder (datamatrix, QR-kode). Hvis du scanner noget, der ikke er et lægemiddel, vil du blot få at vide, at der ikke er noget resultat. Du kan scanne fra devices, der har et kamera tilknyttet og som er registreret som et mobilt device.  

 

Hvorfor? 

"Med scanneren bliver det endnu nemmere at få nem og hurtig adgang til information om medicin", forklarer udviklingschef Anette Petersen hos Medicin.dk. "Du behøver ikke længere skrive medicinens navn i søgefeltet - og dermed heller ikke kunne stave medicinens navn korrekt. Og du risikerer ikke at komme til at slå et forkert lægemiddel op, når du scanner pakningen. Så det er både en forbedring af tilgængeligheden af informationen - og af medicin- og patientsikkerheden generelt".  

 

Foreløbig er scanneren implementeret på Medicin.dk Indlægssedler. "Det er tanken også at integrere den på Medicin.dk Professionel og Borger, når vi har set, hvordan det virker og bliver brugt på indlægssedler", forklarer Anette Petersen. 

 

Har du spørgsmål eller kommentarer til scanneren, er du velkommen til at skrive til Anette Petersen på ap@dli.dk eller kommunikationsansvarlig Tone Marstrand på tmr@medicin.dk